Opskrift
Bunde
300 g marcipan
130 g rørsukker
3 æggehvider
Skummet
60 ml vand
90 g glukosesirup
200 g + 15 g sukker
4 past. æggehvider
Ca. 24 friske jordbær
Pynt
400 g chokolade
Frysetørrede hindbær
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 190 grader
- Bland æg og sukker, og lad det stå lidt til sukkeret er opløst.
- Rør marcipanen i og bland til det er en ensartet masse (det er ret klistret)
- Put massen i en sprøjtepose og sprøjt dem ud med en diameter på ca. 4 cm (det passer med 24). Du kan evt. bruge en stjernetyl for at give dem en fin form i kanten.
- Bag dem i ovnen i 8-10 minutter (til de er gyldne).
- Vand, glukose og de 200 g sukker bringes i kog (rør undervejs)
- Pisk de pasturiserede æggehvider stive med de 15 g sukker.
- Brug et termometer til at holde øje med temperaturen. Når massen når til 118 grader tages den af varmen og hældes forsigtigt i de stive æggehvider.
- Pisk til skummet har stuetemperatur og put det herefter i en sprøjtepose. Jeg har brugt en stjernetyl for at få lidt struktur i mønstret.
- Skyl jordbærene og skær toppen af så de kan stå.
- Placer et jordbær på hver bund og dekorer med skummen rundt om jordbærret.
- Lad flødebollerne stå en times tid så overfladen tørrer.
- Temperer chokoladen og overtræk flødebollerne
- Pynt med frysetørrede hindbær
http://www.odense-marcipan.dk/opskrifter/floedeboller/floedeboller-med-jordbaer.aspx
No comments:
Post a Comment