Der er heller ikke noget bedre når man er stresset bare at koble fra og bage noget kage. Det synes jeg i hvert fald ikke... ;-)
Opskrift
Hindbærsyltetøj
300 g hindbær (frost er udemærket)
½ vaniljestang
150 g rørsukker
Hindbærsnitterne
½ vaniljestang
70 g flormelis
150 g smør (skal have stuetemperatur)
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl vand
ca. 200 g flormelis til glasuren
Tivolikrymmel
Fremgangsmåde
- Hindbær og sukker hældes i en gryde. Lad det stå ved middel varme og rør rundt engang imellem.
- Når hindbærerne er begyndt at væske blendes de så du får en fin ensartet masse.
- Flæk vaniljestangen på langs og put både korn og stang i gryden.
- Lad stå og simre til det har den ønskede konsistens. Husk at det bliver tykkere i konsistensen når det køler
Imens syltetøjet køler kan du gå i gang med hindbærsnitterne.
- Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og mas det sammen med lidt af flormelissen.
- Hæld vaniljen, flormelissen, mel og bagepulver i en skål.
- Tilsæt smørret og rør til smørret er godt fordelt.
- Tilsæt vandet og rør til dejen er ensartet.
- Put dejen i en frysepose eller husholdningsfilm og sæt den på køl en halv times tid.
- Når dejen har været i køleskabet tændes ovnen på 200 grader.
- Rul dejen ud i to lige store pølser og rul dem flade så de bliver til rektangler. Der er nok dej til 2 rektangler på ca. 27 x 8 cm. Lav dem så ens som mulige i størrelsen.
- Bag de to rektangler i ovnen i 10-12 minutter. De må gerne se lidt underbagte ud - de skal kun lige have fået farve.
- Når snitterne er færdige i ovnen sættes de til at køle lidt.
- Læg hindbærsyltetøjet på det ene rektangel og læg forsigtigt det andet rektangel ovenpå.
- Bland flormelissen med en smule vand og læg glasuren over hindbærsnitterne. Pynt med krymmel.
P.S. Jeg har brugt Mette Blomsterbergs opskrift
http://www.dr.dk/Mad/opskrifter/Det_soede_liv/20100615141105.htm
De bare gode. :)
ReplyDelete