Den var fyldt med hvid chokolade- og limemousse, jordbærmousse og mandelbunde. Jeg kan virkelig anbefale den kombination. Den er enormt lækker! Opskriften kommer derfor også her, efter billederne af dåbskagen.
Mandelbunde:
4 æg
175 g sukker
50 g mandler
100 g smør
60 g mel
60 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
Hvid chokolade- og limemousse:
100 g hvid chokolade
1/2 vaniljestang
1/4 L piskefløde
3/4 dl friskpresset
limesaft (ca. 4 lime)
3 hele æg
90 g sukker
4 blade husblas
Jordbærmousse:
300 g frosne jordbær (kan med fordel tøes op, for hurtigere opkog)
5 dl piskefløde
2 spsk sukker
5 blade husblas
Fremgangsmåde:
Mandelbunde:
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Smut mandlerne og lad dem tørre. Hak dem derefter helt fint i en foodprocessor til de er som mel.
- Pisk æg og sukker helt luftigt (hvidt) og vend mandel-"melet" i.
- Smelt smørret og køl det, en smule af, før det vendes i æggemassen.
- Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver ned i og vend det forsigtigt.
- Smør en springform (Husk ikke at smøre siderne hvis den skal bevare den rigtige diameter) og hæld dejen i.
- Bag i 15-25 minutter afhængigt af din ovn.
- Lad bundene køle imens du laver mousserne
Hvid chokolade- og limemousse
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Hak den hvide chokolade og skrab kornene ud af vaniljestangen.
- Hæld halvdelen af fløden i kasserollen og tilsæt chokolade og vaniljekorn.
- Varm stille til chokoladen er smeltet og tag den straks af varmen. Lad det køle en smule.
- Pisk den anden halvdel fløde til let skum og vend det i chokolade-fløden. Stil det på køl imens du forbereder den anden del af moussen.
- Pisk æggene med sukkeret til det er helt lyst og luftigt (gerne i 10 minutters tid)
- Varm limesaften langsomt op og tilsæt husblassen. Så snart husblassen er smeltet tages den af varmen.
- Når den er fingervarm blandes den i æggemassen.
- Til sidst vendes chokolade-skummet med æggemassen og voila!
- Skær bundene i 3 dele og læg den første bund i en kagering.
- Fordel moussen og dæk med en bund. Hvis moussen er for flydende, kan du lægge den på køl lidt tid, og eventuelt lave den anden mousse imens.
Jordbærmousse
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Hæld sukker og jordbær i en kasserolle, der ved middel varme, bringes i kog.
- Kog bærrene møre og pisk imens fløden til let skum.
- Mos bærrene med en stavblender.
- Vrid husblassen fri af vand og opløs den i de varme jordbær, der tages af blusset.
- Køl jordbærmosen godt, og vend flødeskummet i. Sørg for at bærmosen er kølig nok til at den ikke smelter flødeskummet.
- Fordel moussen i det øverste lag og afslut med den sidste bund. Hvis denne også er for flydende, kan du lægge den på køl lidt tid, før den fordeles i kageringen.
- Når kagen har sat sig pyntes den efter ønske :) .
No comments:
Post a Comment