Opskrift
Roulade-dejen
100 g sukker
3 små æg
45 g blødt smør (stuetemperatur)
75 g hvedemel
½ tsk bagepulver
3 spsk kakao
1 tsk vaniljeessens
2 spsk varmt vand
Bær-fyldet
½ dl hindbærsyltetøj
3 dl piskefløde
250 g friske hindbær
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader
- Pisk sukker og æg luftigt og tilsæt det bløde smør
- Sigt mel, salt, bagepulver og kakao i dejen og pisk til dejen er jævn.
- Tilsæt vaniljeessens og det varme vand og pisk til det er fordelt
- Hæld dejen i en form på ca 30x20 cm. Hvis du ikke har en form så kan du fixe en med lidt sølvpapir
Improviseret kageform af sølvpapir |
- Bag dejen i 4-8 minutter. Hold god øje med den. Hvis den får for meget vil den lettere knække når du ruller den.
- Imens den bager drysses et stykke bagepapir med flormelis
- Skær eventuelt kanterne til og vend den så over på bagepapiret med flormelis.
- Rul nu forsigtigt ved hjælp af bagepapiret og lad den ligge imens du forbereder fyldet
- Pisk fløden stiv og vend forsigtigt syltetøjet i (det skal ikke være jævnt fordelt i flødeskummet).
- Rul forsigtigt rouladen ud og fordel fløde-fyldet på rouladen. Læg bærerne ovenpå.
- Rul nu forsigtigt sammen med fyldet indeni og læg den på et fad.
- Lad den trække inden servering (gerne til dagen efter)
- Pynt efter smag.
No comments:
Post a Comment