Tuesday, April 22, 2014

Chokoladeroulade med hindbær

Jeg har aldrig været til de roulader man køber, men min far elsker dem. Jeg tænkte derfor jeg ville prøve at lave en fra bunden til ham, og sikken en smag! Der er en verden til forskel, og så er det selvfølgelig to af mine yndlings ingredienser sammen, chokolade og hindbær! Bær og syltetøj kan sagtens varieres efter smag.



Opskrift

Roulade-dejen
100 g sukker
3 små æg
45 g blødt smør (stuetemperatur)
75 g hvedemel
½ tsk bagepulver
3 spsk kakao
1 tsk vaniljeessens
2 spsk varmt vand

Bær-fyldet
½ dl hindbærsyltetøj
3 dl piskefløde
250 g friske hindbær

Fremgangsmåde
  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Pisk sukker og æg luftigt og tilsæt det bløde smør
  • Sigt mel, salt, bagepulver og kakao i dejen og pisk til dejen er jævn.
  • Tilsæt vaniljeessens og det varme vand og pisk til det er fordelt
  • Improviseret kageform af sølvpapir
  • Hæld dejen i en form på ca 30x20 cm. Hvis du ikke har en form så kan du fixe en med lidt sølvpapir
  • Bag dejen i 4-8 minutter. Hold god øje med den. Hvis den får for meget vil den lettere knække når du ruller den.
  • Imens den bager drysses et stykke bagepapir med flormelis
  • Skær eventuelt kanterne til og vend den så over på bagepapiret med flormelis.
  • Rul nu forsigtigt ved hjælp af bagepapiret og lad den ligge imens du forbereder fyldet
  • Pisk fløden stiv og vend forsigtigt syltetøjet i (det skal ikke være jævnt fordelt i flødeskummet).
  • Rul forsigtigt rouladen ud og fordel fløde-fyldet på rouladen. Læg bærerne ovenpå.
  • Rul nu forsigtigt sammen med fyldet indeni og læg den på et fad.
  • Lad den trække inden servering (gerne til dagen efter)
  • Pynt efter smag. 

No comments:

Post a Comment