Thursday, April 3, 2014

Gateau Marcel

Det her er en chokoladebombe uden lige, men den smager himmelsk! Den er relativ let at lave idet både bund og top er helt samme dej. Toppen er en fyldig chokolademousse, imens bunden er samme mousse, der bare er bagt i ovnen til en lækker chokoladekage. Jeg var solgt første gang jeg fik den!


Pyntet med karamelslør, hindbær og guldstøv



Opskrift

Ingredienser
175 g mørk chokolade (over 70%)
175 g smør
175 g sukker
3½ bæger past. æggeblommer
3 bægre past. æggehvider

Fremgangsmåde
  • Sæt en gryde over for svag varme med smør og sukker. Lad det smelte stille imens du hakker chokoladen
  • Når smørret er smeltet tages gryden af varmen (det er helt normalt at det næsten virker skilt idet sukker og smør ikke har samme smeltepunkt).
  • Tilsæt chokoladen til smørmassen og lad det smelte. Når chokoladen er smeltet helt, hældes massen over i en ny skål og stilles på køl. Rør med jævne mellemrum til massen er helt glat.
  • Tænd ovnen på 170 grader.
  • Kom de past. æggeblommer i en skål og pisk dem helt lyse og tykke (gerne i 10 min)
  • Vend de piskede æggeblommer i chokolademassen.
  • Pisk æggehviderne helt stive og vend 1/3 del af hviderne i chokolademassen. Vend lidt efter lidt resten af hviderne i massen.
  • Put halvdelen af dejen i en smurt springform og den anden halvdel på køl.
  • Bag springformen med dej i 30 minutter.
  • Når bunden er bagt stilles den til at køle på køkkenbordet i ca. 30 minutter.
  • Efter bunden er kølet dækkes den af den kolde chokolademousse fra køleskabet.
  • Si noget kakaopulver over kagen inden servering og pynt efter smag. Kagen må meget gerne stå natten over og trække. 
Pyntet med friske bær - super lækkert til at opveje den ellers meget tunge kage.

No comments:

Post a Comment