Opskrift
Ingredienser
175 g mørk chokolade (over 70%)
175 g smør
175 g sukker
3½ bæger past. æggeblommer
3 bægre past. æggehvider
Fremgangsmåde
- Sæt en gryde over for svag varme med smør og sukker. Lad det smelte stille imens du hakker chokoladen
- Når smørret er smeltet tages gryden af varmen (det er helt normalt at det næsten virker skilt idet sukker og smør ikke har samme smeltepunkt).
- Tilsæt chokoladen til smørmassen og lad det smelte. Når chokoladen er smeltet helt, hældes massen over i en ny skål og stilles på køl. Rør med jævne mellemrum til massen er helt glat.
- Tænd ovnen på 170 grader.
- Kom de past. æggeblommer i en skål og pisk dem helt lyse og tykke (gerne i 10 min)
- Vend de piskede æggeblommer i chokolademassen.
- Pisk æggehviderne helt stive og vend 1/3 del af hviderne i chokolademassen. Vend lidt efter lidt resten af hviderne i massen.
- Put halvdelen af dejen i en smurt springform og den anden halvdel på køl.
- Bag springformen med dej i 30 minutter.
- Når bunden er bagt stilles den til at køle på køkkenbordet i ca. 30 minutter.
- Efter bunden er kølet dækkes den af den kolde chokolademousse fra køleskabet.
- Si noget kakaopulver over kagen inden servering og pynt efter smag. Kagen må meget gerne stå natten over og trække.
Pyntet med friske bær - super lækkert til at opveje den ellers meget tunge kage. |
No comments:
Post a Comment